Din återförsäljare av

Optimala lösningar för platta tak

Dome Solar erbjuder lösningar för att montera solpaneler på många typer av tak. Här presenterar vi en optimal lösning för tak med beläggning av bitumen, så kallat tjärpapptak, samt PVC-duk. Genom att smälta fast fästets bitumen/PVC-duk med ytskiktet på ditt tak skapas en mycket stark och vattentålig fästanordning. Tack vare sin lätta vikt kan ställningarna för solpanelerna monteras ihop redan innan de lyfts upp på taket och monteras fast i fästena. Lösningen kan användas på tak med upp till 8 graders lutning. 

ROOF SOLAR BITUME

INGEN BALLAST

Dome Solars montagesystem för bitumen och PVC-duk belastar endast 20 kg per kvadratmeter inklusive solpaneler. Varje solpanel monteras med två fästen vilket motsvarar en barlast på 300 kg. Du slipper därför att välja mellan vilken mängd ballast du ska ha. Att ha en mindre mängd kan innebära att solcellsanläggningen inte klarar av stormvindar. En stor mängd ballast kan däremot dels riskera långsiktiga skador på taket på grund av trycket mot takets ytskikt, och dels riskera överbelastning av tak och takstomme. 

VATTENTÄTT

Tack vare att fästena smälts fast på takduken krävs ingen håltagning i varken duk, isolering eller takstomme. Den risk för vattenläckage som kan uppkomma vid montering av genomgående fästen på tak minimeras med denna typ av lösning.

SNABBT MONTAGE

Att montera en fästskena på taket tar i genomsnitt fem minuter. Det tar ca 20 minuter att utbilda en duktig takläggare att på ett professionellt sätt montera Dome Solars fästen.

EKONOMI

Det klokaste sättet att montera solpaneler på ett tak är att välja ett system som inte förorsakar skador på taket. Dome Solar minimerar risken att taket måste läggas om innan solpanelernas livslängd är slut. Dome Solars monteringssystem är därför den långsiktigt mest ekonomiska lösningen.

Din svenska återförsäljare

Dome Solar

Franska Dome Solar tillverkar och distribuerar montagelösningar för solpaneler. Alla produkter tillverkas i Frankrike där de är den i särklass största leverantören av fästanordningar för platta tak. 

Gothia Solenergi

Vi på Gothia Solenergi är sedan år 2015 Sveriges enda återförsäljare av Dome Solars revolutionerande montagelösningar. Vi är väl insatta i Dome Solars möjligheter och erbjuder avancerade tekniska kunskaper om dess funktionalitet.  

Play Video

Installation på bitumentak.

Play Video

Installation på ferrocementtak.

Skriv till oss

Skicka meddelande

Ring oss

Skicka meddelande