Garantier

Varje komponent i din solcellsanläggning har en produktgaranti. Garantin skiljer sig åt beroende på vilka produkter och tillverkare du valt att använda dig av. I Sverige regleras produktgarantin av konsumentköplagen för privatpersoner respektive köplagen för företag. De flesta produkter har längre garantivillkor än vad dessa två lagar nämner. De flesta solpaneler idag har 25 års produktionsgaranti och 10 års produktgaranti.  Med en produktionsgaranti garanteras att en solcellspanel ska ha minst 80% av sin ursprungliga effekt efter 25 år.  Produktgarantin täcker material- och tillverkningsfel.

Kontakta oss för mer information om garantitider på respektive produkt.

Offert_med_solglasögon

Försäkringar

En ordentligt installerad solcellsanläggning har vanligtvis en livslängd på minst 35 år, det ställer stora krav på att installationen görs på rätt sätt. Därför är det viktigt att se över ditt försäkringsbolags krav och se till att vald installatör uppfyller dessa. Flera försäkringsbolag håller just nu på att ta fram kravlistor för hur en installation av solceller ska utföras för att täckas av försäkringen. Det gäller både den elektriska och den mekaniska installationen.

I många fall kan det vara gynnsamt att höja fastighetsförsäkringen för att även täcka problem och skador som skulle kunna uppkomma på solanläggning.

Hög-av-papper

Kontakt

Fyll i dina uppgifter. Vi återkopplar vi till dig så snart vi kan!

är du redo att

göra skillnad

Fyll i

Offerten är kostnadsfri och ej bindande

För en grönare framtid