Förstudie

Solmarknaden har knappt startat i Sverige ännu. Det betyder att kunskapsnivåerna fortfarande är mycket spridda mellan de olika aktörerna. Därför kan det vara en utmaning för dig som beställare att handla upp en solcellsanläggning. Det rör sig om mycket pengar, kvalité och säkerhet får inte tummas på och anläggningen ska fungera under flera decennier.

En god sak kan då vara att få hjälp med att se över de behov och premisser som ett solkraftverk skulle ha på din fastighet innan att du börjar ta in offerter från installatörer. Vi hjälper till med en förstudie där där vi tar fram de underlag och frågor som du behöver ställa till din installatör för att se till att du får en fullgod anläggning.

En förstudie för en normalstor villa kostar vanligtvis ungefär 5 000 kronor. För större anläggningar på t ex industritak hamnar priset vanligtvis mellan 20 000 och 40 000 kr. Kostnaden för förstudien tjänar du oftast in redan vid upphandlingen. Väljer du att anlita oss också för din installation så drar vi av kostnaden för din förstudie på offerten.

Vad innebär en förstudie i praktiken?
I en förstudie undersöker vi fastighetens grundförutsättningar, placering och möjliga alternativ för mesta möjliga produktion. Vi går igenom fastighetens skick och hållbarhet, dess takkvalité och vi väljer ut de bästa montageteknikerna för ert tak. För större anläggningar arbetar vi med fastighetens elförbrukningar och avtal, säkringar, elfasernas belastningar och eventuella byten. Vi kollar också på er elanvändning, ekonomiska strategier för en lönsammare elavtal och vilka riktningar och lutningar som hade varit mest fördelaktiga i förhållande till er dagliga elkonsumtion.

Utifrån den information du får fram i vår förstudie ger vi dig en checklista på de punkter som du behöver få svar från dina installatörer.

Kontakt

Fyll i dina uppgifter. Vi återkopplar vi till dig så snart vi kan!

är du redo att

göra skillnad

Fyll i

Offerten är kostnadsfri och ej bindande

För en grönare framtid